Szkoła Podstawowa nr 39 | im. Kornela Makuszyńskiego

41-219 Sosnowiec ul. Lubelska 51 Tel:(32) 263-12-47      

Statystyki

  • Odwiedziło nas: 5008380
  • Do końca roku: 277 dni
  • Do wakacji: 84 dni
Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

* produkty zawierają alergeny

Data

I DANIE

II DANIE

Poniedziałek
25.03.2024

Zalewajka
300 ml

Kiełbasa, boczek,  marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, ziemniaki, żurek, śmietana*, czosnek, majeranek;

Naleśniki z serem, dżemem brzoskwiniowym  polane czekoladą
350 g

Woda z cytryną
i pomarańczą - 200 ml

Mąka*, jaja*, woda gazowana, olej, ser biały*, dżem brzoskwiniowy, sos czekoladowy;

Pomarańcze, cytryna;

kcal:                    B:                       Tł:                        W:

Wtorek
26.03.2024

Pieczarkowa
z makaronem
300 ml

Porcja rosołowa, skrzydło
z indyka, szponder, marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, makaron*, pieczarki, śmietana*;

Gulasz z szynki,
kluski na parze,  surówka z kapusty czerwonej
350 g

Kompot - 200 ml

Szynka b/k , kluski na parze, mąka*, przyprawy, olej, cebula, czosnek świeży, kapusta czerwona, jabłko, majonez;

Mieszanka kompotowa, cukier;

kcal:                    B:                       Tł:                        W:

Środa
27.03.2024

Kalafiorowa 
z ziemniakami
300 ml

Porcja rosołowa, szponder, skrzydło
z indyka, marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, kalafior, ziemniaki, śmietana*;

Spaghetti
350 g

Herbata mięta z cytryną -  200 ml

Łopatka b/k, przyprawy, czosnek świeży, makaron spaghetti*, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka*;

Herbata mięta, cytryna;

kcal:                    B:                       Tł:                        W:

Czwartek
28.03.2024

 Wiosenna Przerwa Świąteczna

kcal:                    B:                       Tł:                        W:

Piątek
29.03.2024

Wiosenna Przerwa Świąteczna

kcal:                    B:                       Tł:                        W: