Jadłospis
Data |
I DANIE |
II DANIE |
||||
Poniedziałek |
Krupnik |
Szponder, porcja rosołowa, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, kasza jęczmienna, ziemniaki, śmietana*; |
Pierogi z serem Woda z cytryną
|
Mąka*, woda, jajka*, ser biały*, cukier, masło; Limonka, cytryna; |
||
kcal: B: Tł: W: |
||||||
Wtorek |
Rosół |
Udko z kurczaka, szponder, skrzydło |
Udko z kurczaka, sałatka jarzynowa Kompot - 200 ml
|
Udko z kurczaka, przyprawy, jajka*, bułka tarta*, mąka*, olej, mieszanka sałatka jarzynowa, musztarda, majonez; Mieszanka kompotowa, cukier; |
||
kcal: B: Tł: W: |
||||||
Środa |
Pomidorowa |
Porcja rosołowa, szponder, skrzydło |
Rumsztyk z cebulką, ziemniaki, Herbata mięta |
Łopatka b/k, karczek, cebula, olej, przyprawy, ziemniaki, mąka*, jajka*, bułka zwykła*, pekińska, papryka czerwona, ogórek zielony, majonez, jogurt*; Herbata mięta, cytryna; |
||
kcal: B: Tł: W: |
||||||
Czwartek |
Krem z dyni |
Porcja rosołowa, szponder, skrzydło z indyka, marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, dynia, śmietana*, grzanki, ziemniaki; |
Potrawka meksykańska z ryżem Kompot - 200 ml |
Łopatka b/k, ryż*, przyprawy, kukurydza, fasola czerwona, koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa, sos meksykański, cebula, olej; Mieszanka kompotowa, cukier; |
||
kcal: B: Tł: W: |
||||||
Piątek |
Zupa serowa z makaronem
300ml
|
Porcja rosołowa, szponder, marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, makaron*, ser*; |
Filet rybny, Herbata mięta |
Ryba mrożona, bułka tarta*, jajka*, przyprawy, olej, mąka, ziemniaki, kapusta kiszona, pieczarki, słonina; Herbata mięta, cytryna |
||
kcal: B: Tł: W: |