Jadłospis
* produkty zawierają alergeny
Data |
I DANIE |
II DANIE |
|||
Poniedziałek |
Zalewajka |
Kiełbasa, boczek, marchew, pietruszka, seler*, por, zielona pietruszka, sól, pieprz, lubczyk, ziemniaki, żurek, śmietana*, czosnek, majeranek; |
Naleśniki z serem, dżemem brzoskwiniowym polane czekoladą Woda z cytryną |
Mąka*, jaja*, woda gazowana, olej, ser biały*, dżem brzoskwiniowy, sos czekoladowy; Pomarańcze, cytryna; |
|
kcal: B: Tł: W: |
|||||
Wtorek |
Pieczarkowa |
Porcja rosołowa, skrzydło |
Gulasz z szynki, Kompot - 200 ml |
Szynka b/k , kluski na parze, mąka*, przyprawy, olej, cebula, czosnek świeży, kapusta czerwona, jabłko, majonez; Mieszanka kompotowa, cukier; |
|
kcal: B: Tł: W: |
|||||
Środa |
Kalafiorowa |
Porcja rosołowa, szponder, skrzydło |
Spaghetti Herbata mięta z cytryną - 200 ml |
Łopatka b/k, przyprawy, czosnek świeży, makaron spaghetti*, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, cebula, olej, mąka*; Herbata mięta, cytryna; |
|
kcal: B: Tł: W: |
|||||
Czwartek |
Wiosenna Przerwa Świąteczna |
||||
kcal: B: Tł: W: |
|||||
Piątek |
Wiosenna Przerwa Świąteczna |
||||
kcal: B: Tł: W: |